Teden finančnega opismenjevanja

Od 22. do 28. marca 2021 je po vsem svetu potekala svetovna akcija ozaveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki ga pri nas poimenujemo kar Svetovni teden izobraževanja o financah. Akcija ozaveščanja je nastala v letu 2012 na pobudo mednarodne organizacije Child and Youth Finance International (CYFI), letos pa je omenjena svetovna akcija ozaveščanja o finančnem izobraževanju in finančni pismenosti prišla pod okrilje OECD/ INFE.

Vsako leto se v tednu izobraževanja o financah po vsem svetu odvijajo različni dogodki na temo finančnega izobraževanja otrok in mladostnikov. Slovenija se že od samega začetka 2012 vključuje v obeleževanje omenjenega tedna. V obeleževanje omenjenega tedna je bilo do sedaj vključenih več kot 40 milijonov otrok in mladostnikov iz 175 držav, v katerih je potekalo več kot 465. 000 različnih dogodkov in aktivnosti in v katerih je sodelovalo  63. 000 različnih organizacij.

V osnovni šoli so vsebine finančnega izobraževanja vključene v različne predmete, z vidika finančnega izobraževanja pa ima pomembnejšo vlogo predmet gospodinjstvo.

Tudi na naši šoli smo v tednu od 22. do 28. marca 2021 izpeljali več aktivnosti, ki so povezane s finančnim izobraževanjem. Petošolci so spoznavali cene različnih tekstilij oziroma blaga, v podaljšanem bivanju so se četrtošolci učili, kako čim boljše izrabiti prosti čas, pri predmetu SPH pa so sestavljali najcenejšo in najdražjo malico iz prehranskih živil. Vsaka malica je morala vsebovati napitek, mesnino, sir, kruh/žemljo in jogurt.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost