Učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju na obisku v Tropski hiši Celje

V četrtek, 11. 4. 2024, so se učenci izbirnega predmeta ONA v spremstvu učiteljice Damjane Modrijan  z vlakom odpravili v Celje na ogled Tropske hiše.

Tropska hiša skrbi za ozaveščanje in izobraževanje o biotski pestrosti širom sveta. Izobražujejo o živalski sistematiki, vedenju in ekologiji posameznih vrst živali in njihovi vpetosti v okolje, v katerem živijo.

Tudi pri izbirnem predmetu Organizmi v naravi in v umetnem okolju so tem temam dali velik poudarek, zato je bil obisk Tropske hiše koristno dopolnilo učnemu načrtu.

Učenci so najprej imeli vodeno delavnico, kjer so čustveno doživeli ameriškega goža, sončnega paličnjaka in tenreka. Tenrek jim je bil tako všeč, da se je učiteljica dogovorila, da jo bodo v primeru oddaje mladičkov kontaktirali. Tako bi šolski živalski vrt dobil zelo dragoceno pridobitev.

Delavnica je med drugim bila namenjena tudi odpravljanju predsodkov in strahu pred določenimi živalskimi vrstami, saj le-to največkrat izhaja ravno iz nepoznavanja določenih organizmov.

Sledil je samostojen ogled, kjer so učence navduševale številne živali, ki so jih nekateri v živo videli prvič v življenju.

Pri ogledu Tropske hiše velja poseben bonton obnašanja, ki pa so ga naši učenci dosledno upoštevali. Vodička je vse izredno pohvalila in povedala, da že dolgo ni imela tako prijetne in vedoželjne skupine.

Polni lepih vtisov so se z vlakom ponovno odpravili proti domu. Foto

Damjana Modrijan

(Visited 24 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost