Sedmošolci na Koroškem

Učenci 7. a in 7. b so se na predpočitniško petkovo jutro, 25. 10. 2024, v spremstvu učiteljev Kristine J. Vovk, Mateja Juga in Damjane Paulič podali na Koroško. Pot jih je naprej vodila do domačije Prežihovega Voranca – Lovra Kuharja, kjer so se seznanili z življenjem in delom znanega pisatelja.

Nato so se odpravili v Muzej Ravne na Koroškem. Poučili so se o jeklenih skulpturah Forma vive, ki so znamenitost mesta, in si ogledali stalno razstavo s predmeti iz vsakdanjega življenja na Koroškem nekoč.  Bilo je zelo poučno.

Poseben vtis pa je na učence napravil vstop v Podzemlje Pece. Triinpolkilometrska vožnja z vlakcem skozi rudniške rove v osrčje gore je bila prava pustolovščina, zato ni manjkalo smeha, a tudi adrenalina. Sprehodili so se po krožni poti skozi rudnik in izvedeli veliko zanimivosti o njegovem obratovanju. Škrata Perkmandeljca tokrat žal niso srečali, kljub temu da jim je ponagajal in ugasnil luč. 

Po srečni vrnitvi iz rudnika so se polni novih vtisov sprehodili še po srednjeveškem jedru Slovenj Gradca.

Dan je minil v duhu dobre volje, ubranega petja na avtobusu in prijetnih poučnih doživetij za lepe spomine. (FOTO UTRINKI)

Kristina Jazbinšek Vovk

(Visited 17 times, 3 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost