Spoštovani starši in skrbniki!

Naše lastno srce, naš lastni um je tempelj,

doktrina so sočutje, ljubezen in spoštovanje pravic ter dostojanstva ljudi ne glede na to,

kdo ali kaj so. (D. L.)

Spoštovani starši in skrbniki,

še teh nekaj dni tega nas loči do petka, 1. septembra,  ko se  po šolskem koledarju tudi za naše šolarje pričenja novo šolsko leto.

Kljub avgustovski naravni katastrofi upam, da ste vsaj v večini preživeli prijetno in blagodejno poletje.

Vsi pa niste imeli te sreče in zavedam se, da so za vami neupovedljivi trenutki groze in nepredstavljive številne nevšečnosti. Tudi šolska in vrtčevska stavba sta v neurjih utrpeli škodo, naša šolska zbornica je bila poplavljena in njena sanacija zaradi razumljivih zavarovalniških zamud še ni stekla.

A najbolj me skrbi za vse tiste družine naših šolarjev, ki ste morali svoje domove zapustiti ali ste bili poplavljeni z veliko materialno škodo. Ker so to nenazadnje osebni podatki, vas naprošam, da se nam oglasite vsi,

saj smo pripravljeni na kakršno koli pomoč – tako materialno s pomočjo našega dobrodelnega sklada Z roko v roki za nakup šolskih potrebščin in plačilo stroškov, povezanih s šolo, kot tudi vsakršno svetovalno pomoč za morebitne strahove ali travme otrok. 

Obrnete se lahko name osebno ali po elektronski pošti (bojan.juras@guest.arnes.si) ali na našo svetovalno službo (Nikolina Ignjatić, tel. št.   070 436 266, nikolina.ignjatic@ossmartno.si).

Na naši šoli se zavedamo neprecenljivosti vzgojne dimenzije osnovnošolskega izobraževanja, še posebej v tem šolskem letu načrtujemo s projektom Lepa beseda lepe odnose najde poudarek na vzgoji za sočutje in medsebojno solidarnost. Temu želimo v celoti nameniti tudi prvi šolski dan, zato vas obenem naprošam, da nam javite, če se lahko udeležimo kakšne delovne/čistilne akcije ali kakorkoli organiziramo pomoč za kogarkoli, ki je v vaši bližini osamljen, ostarel in obnemogel. Zelo hvaležen bom tudi za vse predloge in pobude, s katerimi lahko širimo občutek šolarjev za druge okrog njih in skupaj rastemo v vzgoji za sočutje in solidarnost.

Bodimo sočutni, kajti resnično videti življenje skozi oči nekoga drugega

je lahko najdragocenejša izkušnja in pomeni tudi živeti bolj polno življenje.

Želim vam vse dobro in prijeten pričetek novega šolskega leta pod našim smejočim se sončkom vašim otrokom in nenazadnje tudi vam samim, ki z njimi potujete po vsakoletni neznani pokrajini njihovega odraščanja.

Bojan Juras

(Visited 89 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost