Dragi učenci, spoštovani učitelji in starši!

Dobrodošli v novem šolskem letu pod našim smejočim se sončkom. Za nami so poletni dnevi, za ene bolj za druge manj počitniški, a vsi smo imeli priložnost, da si odpočijemo od svojih obveznosti na nalog. Upam, da so bili vaši počitniški dnevi polni sonca, igre in sprostitve, verjamem, da ste si napolnili baterije, se nasmejali, raziskovali nove kraje, se naučili novih stvari in zdaj ste pripravljeni na nove izzive, ki nas vse skupaj čakajo.

Za nekatere izmed vas je letošnji september čisto poseben čas, saj  prestopate šolski prag kot prvošolci in začenjate svojo pot učenja. Drugi ste že prekaljeni učenci, ki poznate šolske hodnike, učitelje in vse skrite kotičke naše šole. Ne glede na to, ali prihajate na novo ali pa že dobro veste, kako se stvari odvijajo, želim vam povedati, da je vsak začetek nekaj posebnega.

Šola ni samo prostor, kjer se učimo brati, pisati, računati in spoznavati svet. Je tudi prostor, kjer sklepamo nova prijateljstva, odkrivamo svoje talente in se učimo, kako biti boljši ljudje. Vsak dan vam ponuja priložnost, da se naučite nekaj novega, da presežete sami sebe in da pomagate drug drugemu.

Dragi učenci, ne bojte se postavljati vprašanj, biti radovedni in raziskovati svet okoli sebe. Učitelji so tukaj, da vam pomagajo na tej poti. So vaši vodniki, ki vas bodo usmerjali, spodbujali in vam pomagali, ko boste naleteli na težave. A ne pozabite – učenje je potovanje, kjer je vsak korak pomemben, tudi tisti, ki se zdi težji.

Starši, hvala, da nam zaupate svoje otroke. Vaša podpora je ključna, da lahko skupaj ustvarimo okolje, kjer se bodo otroci počutili varne, sprejete in motivirane za učenje.

Vsem vam želim, da bi bilo to šolsko leto polno uspehov, novih znanj in lepih spominov. Naj bo to leto, ko bomo skupaj rasli, se učili in uživali v vsakem trenutku.

Dragi učenci, veselim se, da bomo skupaj preživeli to šolsko leto. Dobrodošli nazaj v šolo in srečno vsem!

                                                                                                          Bojan Juras, ravnatelj

(Visited 21 times, 21 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost