9. Sončkov tek

V soboto, 25. maja 2024, nam je končno uspelo v četrto izpeljati 9. tradicionalni Sončkov tek, katerega vodji sta bila učitelja Damjana Paulič in Matej Jug. V prelepem sončnem vremenu so z roko v roki tekli šmarški šolarji in njihovi starši, prijatelji ter drugi sorodniki. Kar 165 parov je preteklo 3,3 km dolgo progo. Med tekači je bilo že pred štartnim strelom budne ekipe sodnikov iz AK Velenje čutiti pravo tekmovalno vzdušje in na koncu so se najboljši med njim razveselili medalj in priznanj. Ostali udeleženci, ki niso tekli, so se po progi odpravili peš.

Na prireditvi so poleg teka potekale še številne delavnice. Učenke in učenci 1. triade so igrali boj med dvema ognjema, preizkusili so se v hoji po vrvi in igri Štrbunk, za njih so učitelji pripravili tudi zanimiv spretnostni poligon. Učenkam in učencem 2. triade so gasilci PGD Šmartno ob Paki pripravili dimno sobo in igre z gasilskimi cevmi ter tunelom. Posebej zanimiva je bila predstavitev gasilskega vozila. Občudovali so škotskega ovčarja Dona, ki je skupaj s svojo lastnico Moniko Žibret izvajal praktično vse, kar mu je bilo zadano. V telovadnici pa je udeleženec polfinala Slovenija ima talent Miro Gavrič pokazal neverjetne izvedbe s kolebnico. V skakanju s kolebnico so se preizkusili tudi sami. Učenke in učenci zadnje triade so se razgibali v odbojki na mivki, s taborniki so se preizkusili v streljanju z lokom. Reševalci NMP Zgornjesavinjski ZD Nazarje so jim predstavili svoje reševalno vozilo, g. Damjan Ločičnik pa jim je predstavil prvo pomoč, še posebej oživljanje in uporabo defibrilatorja.

Prireditev je povezovala učiteljica Mojca A. Juras, ki je udeležencem podala številne zanimivosti vse od 1. izvedbe te dobrodelne prireditve pa do danes.

Z mislimi so organizatorji že pri naslednji izvedbi, ki bo okrogla, deseta, in zato zagotovo nekaj posebnega.

Vsem, ki so tako ali drugače pomagali pri sami izvedbi prireditve, se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo, iskrena hvala pa tudi vsem tekačem in ostalim obiskovalcem, ki so s plačilom štartnine oz. prostovoljnim prispevkom prispevali v naš šolski sklad Z roko v roki.

FOTO utrinki

REZULTATI

Damjana Paulič

(Visited 143 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost