Ko učenci postanejo učitelji …

Sedmošolci, učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in v umetnem okolju, so se v tem šolskem letu ukvarjali z raziskovanjem življenjskih pogojev živali, ki jih imajo v učilnici za biologijo.

O življenju in potrebah teh živali so izvedeli veliko novega, odločili pa so se svoje znanje prenesti tudi na mlajše učence.

Tako so v sredo,  5. junija 2024, zadnjo uro v tem šolskem letu namenili pripravi delavnic, kjer so učencem podaljšanega bivanja predstavili želvo Krokija, morskega prašička Božota, paličnjake, mokarje, ruskega hrčka Alenko ter polže ahatnike. Nekateri učenci so prvič v življenju v rokah držali paličnjaka, mnogi niso zbrali poguma, da bi okopali polža. Nihče pa ni imel težav pri pestovanju morskega prašička in hrčka.

Po koncu delavnic so bili zadovoljni vsi, zlasti pa tisti, ki jim je uspelo premagati predsodke pri rokovanju z nekaterimi živalmi. Z učenci animatorji je bila zlasti zadovoljna njihova učiteljica Damjana Modrijan, saj so pokazali izredne organizacijske sposobnosti, predvsem pa dokazali, da so se pri izbirnem predmetu veliko naučili.

Damjana Modrijan

(Visited 52 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost