#spetskupaj v Pivko: obisk Parka vojaške zgodovine

V četrtek, 12. oktobra 2024, smo se učenci in učitelji OŠ bratov Letonja in OZVS Velenje skupaj z učenci OŠ Gorica iz Velenja odpravili na strokovno ekskurzijo v Park vojaške zgodovine Pivka. Ta obisk je bil del našega prizadevanja za poglobitev znanja o zgodovini in vojaški dediščini Slovenije ter za krepitev medšolskega sodelovanja.

Ob prihodu v Pivko nas je pričakal vodič, ki nas je popeljal skozi bogato zbirko vojaških eksponatov. Park vojaške zgodovine Pivka je največji muzejski kompleks v Sloveniji, posvečen vojaški zgodovini, in ponuja edinstven vpogled v preteklost. Učenci so imeli priložnost videti različna vojaška vozila, orožje in uniforme, ki so jih uporabljale slovenske in tuje vojaške enote skozi zgodovino.

Eden izmed vrhuncev obiska je bila razstava o osamosvojitveni vojni, kjer smo si lahko ogledali avtentične predmete in dokumente iz tega pomembnega obdobja slovenske zgodovine. Učenci so z zanimanjem poslušali zgodbe o pogumu in odločnosti slovenskih vojakov ter se tako še bolj zavedali pomena svobode in neodvisnosti. Z nami je bil tudi veteran vojne za Slovenijo Franc Korber, ki je spremljal našo skupino.

Med obiskom so se učenci pred muzejem družili, izmenjevali vtise in sklepali nova prijateljstva.

Ob koncu dneva smo se vsi strinjali, da je bil obisk Parka vojaške zgodovine Pivka poučen in zanimiv. Učenci so se vrnili domov polni novih znanj in vtisov, učitelji pa smo bili ponosni na njihovo radovednost in sodelovanje.

#spetskupaj v Pivko je bil dogodek, ki bo še dolgo ostal v naših spominih. Foto

Zoran Habot

(Visited 38 times, 13 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost