9. DOBRODELNI SONČKOV TEK

Veter v laseh, s sloganom S športom proti zasvojenosti, je vseslovenska športno-družbena akcija s poudarkom na širitvi ljubezni do športa. Namen akcije je povečati ozaveščenost mladih o pozitivnih učinkih zdravega in aktivnega življenjskega sloga na eni ter negativnih posledicah (sodobnih) zasvojenosti na drugi strani.

Odvija se v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji.

Ciljna skupina programa so otroci in mladostniki, saj se zdrav življenjski slog in dobre navade pričnejo oblikovati v otroštvu in se nadgrajujejo v obdobju mladostništva. 

V sklopu raznolikih dogodkov se preko 20 tisoč otrok in mladostnikov druži na več kot 80 prireditvah s pestrim športnim programom, ki vključuje raznovrstne športne animacije, poligone in igre. Poleg športnih aktivnostih na prizoriščih potekajo tudi spremljevalne kreativne dejavnosti, v okviru katerih se s svojimi programi predstavijo lokalne športne, zdravstvene, kulturne in ostale nevladne organizacije. 

V tem šolskem letu bo VETER V LASEH in 9. DOBRODELNI SONČKOV TEK potekal 25. maja 2024. Izkupiček prostovoljnih prispevkov bo namenjen šolskemu skladu Z roko v roki.

Vodji: Matej Jug in Damjana Paulič

(Visited 343 times, 1 visits today)
Dostopnost