INFORMACIJA O PRENOSU PRIJAVNICE ZA DEVETOŠOLCE

Dragi devetošolci in spoštovani starši!

Na strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je vsakodnevno objavljeno številčno stanje prijav na posameznih srednjih šolah. Stanje prijav si lahko pogledate na spodnji povezavi (stanje prijav na današnji dan):

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Devetošolke in devetošolci lahko do 16. 6. 2020 neomejeno prenašate prijavnice v vse programe, tudi v tiste, kjer je število prijav večje od števila razpisanih mest.

Postopek prenosa prijavnic je letošnje leto poenostavljen, tako da lahko devetošolci in starši vse naredite na daljavo, in sicer:

 

  1. Izpolnite obrazec, ki ga najdete v priponki in je objavljen na spletni strani ministrstva.

 

  1. Obrazec izpolnite, podpišete in ga skeniranega ali fotografiranega pošljete na elektronski naslov svetovalne delavke na šoli, kjer imate prijavo. (Naslovi so objavljeni na spletni strani šole, kamor ste oddali svojo prijavnico).

 

  1. Šolske svetovalne delavke srednjih šol bodo poskrbele, da bodo vašo prijavnico poslale na šolo, kamor boste želeli prenesti prijavo. To pomeni, da vam ni potrebno prihajati na nobeno šolo, vse boste opravili preko elektronske pošte, srednje šole pa bodo prijavnice same prenesle med sabo ob koncu prenosnega roka.

 

Na podlagi Sklepa o spremembi meril za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/21, so se spremenila merila, da v primeru, če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk iz ocen vseh obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole, se izbira med njimi namesto uporabe točk, doseženih na nacionalnem preverjanju znanja, opravi na podlagi uporabe seštevka točk, pridobljenih iz zaključnih ocen iz 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik. Z učnim uspehom pri teh predmetih lahko dobite največ 45 točk.

 

Svetujem vam, da se o smiselnosti prenosa prijave na drugo šolo pogovorite s svetovalnimi delavkami srednjih šol, od naslednjega tedna dalje pa tudi z mano. Lahko tudi preverim kakšno je stanje točk glede na vaše ocene 7. in 8. razreda.

 

Prilogi:

Nov rokovnik

Obrazec za prenos prijavnice

 

Nikolina Ignjatić

šolska svetovalna delavka

 

(Visited 120 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost